Maskrosblomman

Maskrosblomman

söndag 4 maj 2014

Ömsomväder

Vilket helgalet väder det har varit de senaste dagarna.  Ett riktigt ömsomväder.  Ena stunden strålande sol och i nästa världens snöväder eller rejäla hagelskurar. Idag har jag varit inne och städat och grejat. När jag då har tittat ut och sett att det varit strålande väder så har jag tänkt "Jag ska bara göra klart det här", men tji fick jag... Det är snabba vändningar och inget av alla väder har hållit längre än 5 minuter åt gången. En "innegrejardag" blev därför perfekt :-)

Förutom städ så har vi även byggt en bohåla till sköldpaddorna. Eftersom det är ganska kallt på nätterna (de senaste dagarna har de fått vara inne) så är det svårt att hålla hela växthuset tillräckligt varmt, trots värmefläkten och värmelamporna. Därför beställde jag ett värmetak avsedda för kycklingar från Lantbutiken.se. Till det har vi nu byggt en liten trälåda med en öppning. Över öppningen gjorde vi ett draperi av en gammal cykelslang för att kunna behålla värmen på plats så gott det går. Nu har jag ställt det på plats och ska kolla i natt hur varmt det blir, innan sköldpaddorna får flytta ut igen :-)



Kram!!!

2 kommentarer:

Unknown sa...

-5 grader ute, - 1 grad inne i växthuset och +6,8 inne i bohålan var det när det var som kallast i natt. Fullt godkänt med tanke på att jag inte hade några andra värmekäller på. Kör jag även värmefläkten så kommer det även att bli några grader varmare i bohålan också :-)

LINDA sa...

Hej!

Vilket mysigt litet bo de har fått.

Solsken
//Linda