Maskrosblomman

Maskrosblomman

torsdag 1 augusti 2013

Monster You Made Turtle Care Help Video

För något år sedan såg jag det här youtubeklippet för första gången. Det fick mig att må väldigt illa, men samtidigt så är det ändå bra att det visas. Det är nämligen så att det finns massor, och åter massor av sköldpaddor ute i världen som hålls i fångenskap och där ägarna inte har kundskap om hur de ska skötas. Skaffar man en sköldpadda så är det extremt viktigt att man läser på innan man får hem djuret så att man kan ta hand om det på bästa sätt. Det är även väldigt viktigt att veta att beroende på vad det är för art så kan miljö och kost skilja sig avsevärt mellan olika sköldpaddor. Bra belysning är däremot något alla har gemensamt.
Nu tror jag däremot inte att alla som håller sina sköldpaddor "fel" är djurplågare utan att det däremot kan fattas kunskap. Problemet med sköldpaddor är att det tar väldigt lång tid innan de visar tecken på sjukdom och det tar också väldigt lång tid för dem att bli frisk. Vissa skador går inte heller att bota eller reparera så just därför är det som sagt var väldigt viktigt att man först läser på hur de ska skötas innan man skaffar en sköldpadda. Leta därefter information allt eftersom. Det uppdateras hela tiden och det kommer tex bättre och bättre belysning.
Om det nu är så att man har tex har fått fel information i början så är det aldrig för sent att rätta till kost och miljö. Är det tex så att en sköldpadda är van att äta fel mat så kan det ta tid innan den lär sig att äta det som är mer hälsosamt, men det gäller att man själv är envis och inte ger sig.







Nu behöver man ju inte som jag gå och köpa sig ett stort växthus och bygga halva gården till utehage, men man kommer väldigt långt på bara hålla sig till grunderna.


Kram!!!

Inga kommentarer: