Maskrosblomman

Maskrosblomman

torsdag 19 september 2013

Fullt upp

Det har varit fullt upp de senaste veckorna, men nu snart börjar jag se ett ljus på det hela. Det har varit väldigt mycket fotboll så här på slutspurten av säsongen och alla barn har nu spelat sin sista seriematch för i år. Nu återstår bara föräldramatcherna :) Yngsta sonen hade sin igår och som seden bör så var det naturligtvis i spöregn. Men det var kul och det blev en tuff och hård match som killarna sedan gick segrande ur :)
Förutom all fotboll så var sambon även bortrest förra veckan och kommer även att vara borta nu så gott som alla helger framåt pga älgjakt. Lite tufft är det att vara ensam kvar här hemma, men barnen håller på att vara så pass stor nu så det går faktiskt riktigt bra. Några av helgerna kommer vi också att följa med på och det ser vi fram emot :) Jag har lite att greja med inne  så det passar ju bra nu när det blir kallt och ruskigt och barnen vill ju naturligtvis följa med ut i skogen :)
Fram till nu har det varit en otroligt fin höst. Det är egentligen inte förrän denna vecka som hösten har kommit på riktigt. Soligt och varmt ända sedan början av maj, med ett undantag med ett par veckor i början av juli då det var lite kallare. Annars har det varit en rekordvarm sommar. Det tog tyvärr lite länge innan vi fick upp hela växthuset, men sköldpaddorna har kunnat vara ute hur mycket som helst och nu sedan växthuset och utehagen blev klar så har dom bott ute dygnet runt. Att se hur dom själv kan bestämma hur dom vill ha det, sova inne eller ute, nergrävt eller inte, gör att det var värt varenda krona och arbetstimme. De bor fortfarande ute trots att det är den 19/9, men hösten har ju varit extremt varm också. Nu i veckan har jag stängt åt så att de bara är i växthuset eftersom jag inte vill riskera att de gräver ner sig utomhus så att jag inte hittar igen dom innan vintern.

Ha det så bra!




Inga kommentarer: