Maskrosblomman

Maskrosblomman

onsdag 25 juni 2014

Ny cykel och färdtjänst

Idag har det varit en riktigt mysig dag :) Jag slutade lite tidigare idag och ringde då och övertalade mamma att ta färdtjänsten in till stan så att vi kunde köpa en cykel till henne. Hon var först lite tveksam eftersom hon inte känner sig säker med att åka färdtjänst, men en cykel lockade rätt bra så hon vågade ta klivet att för första gången åka själv. Det är ju något vi har jobbat länge med, jag och min syrra, att få henne att åka färdtjänst men det har inte varit så lätt. Men nu idag blev det första gången och det gick ju jättebra. Chauffören var tydligen både snygg och trevlig så att åka taxi var ju inga problem :)

Det blev till att storshoppa för henne. Först cykeln, som vi nu måste vänta en vecka på att få ihop skruvad, men sen blev det även inhandlat en ny perkolator, nytt strykjärn och en ny strykbräda. Även annat småplock som en liten prydnadsekorre att ha på bron och en liten svensk flagga som vi stoppade ner i en urna med blommor i. Hon var så nöjd över dagen och pricken över "i:et" var tydligen bakelsen som vi åt tillsammans med kaffe från nya perkolatorn :)

En ny cykel är hon verkligen värd! Hon har aldrig tidigare köpt sig en egen ny cykel. I alla tider har hon ärvt vi barns gamla cyklar, men nu ska hon äntligen få sig en helt ny cykel som bara är till för henne. Vi var på väg redan i fjol att köpa en, men eftersom hon då var så dålig i sin demens så kändes det inte aktuellt. Nu mår hon mycket bättre och även om det skulle blir så att hon redan nästa år inte kan använda den så är det här och nu som gäller. Det är hon värd, fina lilla mamma :)

3 kommentarer:

LINDA sa...

Så fint att jag nästan blir lite tårögd. Föräldrar är det bästa som finns!

Kram
//Linda

lavendia sa...

Vad fint! Kan hon ta cykeln och åka iväg själv? Hoppas det - det blir ju en frihet på ett helt annat sätt.
Och så bakelse och perkulatorkaffe.
Det låter hellyckat.

Unknown sa...

Ja, hon cyklar lite själv. Mest till och från affären, men även till sin syster som bor alldeles i närheten :-)